Blog-arkiv

søndag den 23. december 2012

Glædelig Jul

Julefrokoster har vi heldigvis ikke måttet undvære denne december. I fredags blev der serveret leverpostej, frikadeller og julekål for volontørerne og afholdt pakkeleg!

I onsdags var vi til Christmas Dinner med Musalaha Staff og deres familiemedlemmer, en flok på 20 i en stue på 30 m2, i vores chefs residens. Deres hjem var pyntet utroligt hyggeligt med årets julekort hængende på væggene, plastikjuletræet tæt pyntet med glaskugler og hjerter, pakkekalenderæsker, krybbespil og lyskæder. Vi sad i sofaer, på stole og klapstole i en rundkreds og spiste med maden på skødet. Et stort tag selv bord med rigeligt ris, kød og salater mættede vores sultne maver. Vi fik serveret malt wine, noget lignende glögg. Til dessert havde vi medbragt den lækreste brownie der kan bages (som vores roomies havde bagt) og de andre havde medbragt cookies, en arabisk specialitet og en kage med knuste sukkerstokke! Efter maden blev det tid til leg. Alle blev iført varianter af nissehuer, rensdyrgevir, cowboyhatte etc. Første leg, Elephant game, er en pakkeleg, hvor man trækker et nummer hver, i hvilken rækkefølge man så må vælge og åbne en pakke. Den næste må så stjæle den åbnede pakke eller tage en ny. Jeg synes først det var ærgerligt at åbne pakkerne med det samme, men på den måde fulgte man med i hver eneste gave og man fik stadig lov at stjæle andres gaver (dog ikke så hektisk) velvidende hvad man fik. ’Gæt en beskæftigelse’ og ’Fire mand i en sofa’ var også på programmet. Jeg følte virkelig, at jeg var dumpet ned i en fremmed families juleaften, men følte mig samtidig rigtig godt hjemme! Blev beriget med et fint hvidt og blåt broderet tørklæde (julegaven) og en stak turistguides på hebraisk (pakkelegen). 

I aftes tog vi fire piger til Bethlehem for at se på julelys, spise god palæstinensisk mad og høre julekoncert på torvet. Det var da lige til at komme i julestemning af:)

Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar