Blog-arkiv

mandag den 22. oktober 2012

Kulturmøde og campingtur

Deltaget i et Musalaha-arrangement - Tjek!
Fredag til lørdag listede vi os med på en campingtur med Musalaha's Young Adults, som har været med på tidligere rejser og arrangementer med Musalaha, og flere var ligesom os bare folk som kendte projektlederen, Ronit. Vi var en blandet flok af piger og drenge i alderen 24-30(?), kristne arabere og messianske jøder, alle israelere, udvekslingstuderende og staffmembers. Lokationen var nord for Tiberias på en campingplads lige ned til Genesareth Sø! Det betød også at de palæstinensiske Young Adults ikke kunne være med på denne tur, da det ikke er muligt for dem at rejse ind i Israel. Campingturen var på mange måder som man kunne forvente med icebreakers, badning, spisning, andagt og lovsang. Men det var alligevel en helt speciel oplevelse - især når 'Stormen på Søen' bliver udlagt, mens man sidder og kigger på Søen, og vi synger lovsange på skiftevis engelsk, arabisk og hebraisk. Det var meget givende at være en del af deres fællesskab og at mærke dem være så dedikeret til Yeshua.

Vi sov under åben himmel, hvilket var friskt, især med de sparsomme regndråber, der faldt i bare en fem minutters tid. Vejret i Tiberias var ellers fantastisk, og måske lidt for varmt, men det indbød bare endnu mere til at hoppe i vandet. Nu har jeg også prøvet at lege Banke Banke Bøf i vand;) Det tog lidt tid før folk blødte op og man fik snakket om lidt dybere ting og fik nogle af de unge jøders emigrationserfaringer, men det var utroligt spændende at høre deres historier. Én kom fra Rusland som 9-årig, én fra Rumænien som 23-årig, og flere kom fra USA, hvoraf nogle er rejst hertil uden sin familie og andre er kommet sammen med familien. Det må være hårdt at forlade alt, og samtidig fantastisk at kunne føle sig hjemme i et nyt land. Ville ønske campingturen varede lidt længere end 24 timer, men jeg ser forhåbentlig nogle af dem igen! Gensynet med Tiberias var også glædeligt, og der var da vist lige sket en nyrenovering af gågaden og dukket en McDonalds op.

Spist på Foccacia Bar - Tjek! (og det er ikke sidste gang!)
Jeg har efterhånden hørt en del om denne fantastiske restaurant i Jerusalem. Efter kirke i aftes tog Kristina og jeg så på udkig efter den - og fandt den. Fik en utrolig lækker salat med kød og focaccia med aubergine og tahin, og sidst men ikke mindst, hindbær-cheese-cake-mousse og chokolademousse med browniebund. Vi kunne slet ikke stå for menukortet, som var et live-menu-kort, hvor alle desserterne blev præsenteret for os på et sølvfad!






High: Er ikke nær så træt som jeg har været de forrige uger. Tror jeg er ved at tilpasse mig mit nye liv og arbejde! OG så har vi ryddet op og gjort rent i køkkenet, så nu er der rent faktisk plads til vores ting.
Low: Vi har stadig ikke en (tag)terrasse!

1 kommentar: